Het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kan je een STAP-budget aanvragen voor het volgen van een opleiding of cursus. Je opleiding of cursus wordt dan (deels) vergoed vanuit de overheid, tot een maximaal bedrag van €1.000,-

Het STAP-budget kan je inzetten voor opleidingen en cursussen die daarvoor zijn goedgekeurd. Onze cursus Timemanagement & Trello is zo’n goedgekeurde cursus! Als een cursus of opleiding duurder is dan €1.000, dan betaal je alle kosten boven de €1.000 zelf. Onze cursus Timemanagement & Trello kost €878,90 voor deelname via STAP. Dat betekent dus dat je het VOLLEDIGE bedrag van de cursus vergoed krijgt vanuit de STAP-subsidie.  

Een gratis cursus dus!

Het STAP-budget is bedoeld voor werkenden én werkzoekenden, van 18 jaar en ouder, die nog geen AOW ontvangen. Bekijk de officiële informatie over het STAP-budget op de site van de rijksoverheid.

Deelnemen aan Timemanagement & Trello met het STAP-budget

Om deel te kunnen nemen aan de cursus Timemanagement & Trello met een STAP-budget moet je een aantal stappen volgen.

Uitleg Stap budget aanvraagtraject

1. Jij schrijft je in voor de cursus

Technicom is de officiële aanbieder van deze cursus (Think Outside voert de cursus uit), daarom moet je je inschrijven via Technicom. De gegevens die je in moet vullen zijn benodigd om een erkend STAP aanmeldbewijs voor je te kunnen maken.

2. Wij sturen jou een aanmeldbewijs

Direct nadat je je inschrijving via de Technicom website hebt voltooid, ontvang je automatisch een bevestiging per e-mail. Let op: dit is NIET je aanmeldbewijs. Je ontvangt je aanmeldbewijs binnen een aantal dagen per mail.

3. Jij vraagt STAP-budget aan bij het UWV

STAP-budget vraag je aan via het STAP-portaal van het UWV. Je logt hiervoor in met je DigiD. Zorg dus dat je een DigiD hebt. Voor de aanvraag heb je ook je aanmeldbewijs nodig dat je in stap 2 van ons hebt ontvangen.

Na aanvraag doet het UWV binnen één werkdag uitspraak of je aanvraag wordt toegekend. Je krijgt maximaal één keer per kalenderjaar een toekenning, de cursus moet in het UWV-register staan en er moet nog budget beschikbaar zijn. Dat checken ze onder andere. Als je aanvraag wordt toegekend worden wij daar ook over geïnformeerd. 

4. Wij nemen contact met je op 

Nadat wij bericht hebben ontvangen van het UWV, nemen we binnen drie werkdagen contact met je op, om je te informeren over de details van de cursus. 
Vijf werkdagen voorafgaand aan de eerste bijeenkomst van de cursus ontvang je van ons een link om deel te nemen aan de online bijeenkomst. Deze link is voor alle dagen te gebruiken. Voor het gemak sturen we je een dag voor de volgende bijeenkomst nogmaals de link, zodat je die altijd makkelijk kan vinden in je mailbox. 

5. Jij volgt de cursus

Je kan van start met de training op de startdatum die je gekozen hebt!

6. Wij dienen een bewijs van deelname in bij het UWV

Na afronding van de cursus, dus ná de vierde bijeenkomst, dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV (het resultaat van de cursus: ‘succesvol’ of ‘niet succesvol’). Het UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend of, als niet aan de studieverplichtingen is voldaan, afgewezen. Hiervan ontvang jij bericht van het UWV.

Aanvraagtijdvakken

Voor je aanvraag is het belangrijk om te weten dat UWV werkt met tijdvakken. In 2022 zijn er 5 tijdvakken waarin je STAP-budget kan aanvragen. Het totale STAP-budget voor 2022 is verdeeld over die 5 tijdvakken. Als het budget voor een tijdvak op is, kan je pas in het volgende tijdvak weer een aanvraag doen. Ons advies is om direct bij het ingaan van een tijdvak je aanvraag te doen. Zo is de kans het grootst dat er nog budget beschikbaar is voor dat tijdvak.

Daarnaast zijn de tijdvakken gekoppeld aan de startdatum van de cursus. Je kan bijvoorbeeld niet in tijdvak 1 (maart/april) een aanvraag doen voor een cursus die pas in december start. Hieronder zie je een overzicht van de tijdvakken en de startdata van de cursus Timemanagement & Trello die daarvoor in aanmerking komen.

STAP-budget tijdvakken UWV

💡 De startdata van de tijdvakken om aan te vragen zijn dus 1 maart, 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. Houd die data goed in de gaten! Voor zover nu bekend kan je aanmelden vanaf 10.00 uur op die dagen.

Heb je nog vragen? We beantwoorden ze hier

Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek scholingskosten. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt kan hier gebruik van maken. Per persoon kun je dit budget één keer per jaar inzetten voor één opleiding of cursus. Het budget kan dus niet verspreid worden over meerdere opleidingen of cursussen. Meer informatie lees je op de STAP pagina van het UWV.

De overheid heeft een selectie gemaakt van opleiders die hun cursussen en opleidingen mogen aanbieden voor het STAP-budget. Technicom is één van die erkende opleiders. Wij (Think Outside) voeren deze cursus uit onder de vlag van Technicom. Om het proces van budget-aanvraag en – toekenning goed te laten verlopen, gaat de inschrijving via Technicom. Via deze link kom je direct in de inschrijfmodule van Technicom

Het UWV heeft een scholingsregister waarin alle opleidingen en cursussen staan die in aanmerking komen voor het STAP-budget. Je kan daar zoeken op opleider. Als je daar ‘Technicom’ invult, krijg je als resultaat de cursus Timemanagement & Trello.

NB: deze cursus wordt uitgevoerd onder de vlag van Technicom (zie ook “waarom moet ik me inschrijven via Technicom?”). Zoek daarom op Technicom en NIET op Think Outside. Op de website van Technicom zie je dat deze cursus ook daar wordt aangeboden en dat zij vermelden dat de cursus door Think Outside wordt uitgevoerd.

Het STAP-budget is maximaal €1.000. Omdat de kosten voor deze cursus lager zijn dan €1.000 (namelijk €878,90) wordt de volledige cursusprijs vergoed door het UWV (indien de aanvraag wordt toegekend). Het cursusgeld wordt door UWV direct overgemaakt naar de opleider. Jij hoeft hier dus zelf niks voor te doen.

Nee. De kosten voor deze cursus zijn €878,90. Dat is lager dan de maximale vergoeding van €1.000. Daarom kunnen de volledige kosten vanuit het STAP-budget worden voldaan. Let wel op: het resterende bedrag kan je niet voor een andere opleiding of cursus gebruiken.

De cursus is toegankelijk voor iedereen, ook zonder STAP-budget. Dat betekent dan echter wel dat de kosten voor eigen rekening komen. De reguliere prijs is €799,- excl btw.

Deze cursus is ook heel waardevol als je die niet via het STAP-budget kan volgen. Kennelijk heb je behoefte aan meer grip op je mail en werkzaamheden en wil je meer rust ervaren in plaats van je gestrest voelen omdat je de grip kwijt bent. Wij geloven dat deze cursus dat voor jou kan betekenen en laten je graag het effect ervaren. Het zou mooi zijn als je deze investering in jezelf doet. Is dat financieel niet haalbaar voor jou? Neem dan contact met ons op via info@think-outside.nl. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en zullen zo nodig je deelname annuleren.

Omdat de STAP-subsidie gericht is op particulieren, hanteren wij een BTW-vrijgestelde prijs. We hanteren daarbij wel een btw-vrij correctie van 10% om de kosten voor deze btw-vrij keuze te dekken. Wat betekent dat concreet?

De reguliere prijs voor deze cursus is €799,- exclusief btw. Als particulier kan je geen btw terugvragen en betaal je voor deze cursus €966,80 inclusief btw. Voor aanmeldingen via STAP geldt 10% btw-vrij correctie en is het tarief dus €878,90.

Als het STAP-budget wordt toegekend, maakt dat voor jou persoonlijk niet veel uit, omdat het bedrag sowieso onder de €1.000 euro valt en je geen aanspraak kan maken op het resterende budget.

Nee. Voor de cursus hanteren wij een maximum van 10 deelnemers per startmoment. We bieden de cursus vooralsnog 5 keer aan in 2022, dus in totaal zijn er 50 plekken. Aanmeldingen staan open voor deelnemers met een STAP-budget, maar ook voor deelnemers die zelf de kosten betalen.

Er is ook niet onbeperkt plek qua STAP-budget. Het totale STAP-budget voor 2022 is verdeeld over vijf tijdvakken. Als het budget voor een tijdvak op is, kan je pas in het volgende tijdvak STAP-budget aanvragen. Op deze pagina staat een tabel waarin de tijdvakken en startdata van onze cursus aan elkaar gekoppeld zijn. Kijk daar goed in wanneer je STAP-budget kan aanvragen en voor welk startdata.

Nee, momenteel is dit de enige cursus die je bij ons kan doen met het STAP-budget. Vaak zijn er wel mogelijkheden om een cursus te doen op kosten van de werkgever. Daarvoor kan je bij het bedrijf waar je werkt navraag doen wat daar de mogelijkheden voor zijn.

Na afronding van de cursus, dus ná de vierde bijeenkomst, dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV (het resultaat van de cursus: ‘succesvol’ of ‘niet succesvol’). Het UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend of, als niet aan de studieverplichtingen is voldaan, afgewezen. Hiervan ontvang jij bericht van het UWV

Wat ons betreft kan dat. Maar houd er wel rekening mee dat dit mede afhangt van de mogelijkheden die er op dat moment zijn bij het UWV qua indienen van aanvragen. Het handigst is om contact op te nemen met ons via info@think-outside.nl. Dan kijken we met je mee wat de mogelijkheden zijn.

Dat is helaas niet mogelijk. Het STAP-budget moet aangevraagd worden voordat een cursus is gestart. Kijk op deze pagina even in de tabel met aanvraagtijdvakken en welke startdata van ons daar per tijdvak voor in aanmerking komen.

Goede vraag! In het kort gaat die over hoe jij meer rust en een stressvrij gevoel creëert door controle te krijgen op je overvolle mailbox, je lange lijst met to do’s en spoedklussen die je tussendoor krijgt in je toch al volle agenda.

Het lange antwoord vind je op de cursuspagina van Timemanagement & Trello

De opleiding of training moet starten minimaal 4 weken na het moment van aanvragen en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak van 2 maanden. Stel je vraagt STAP-budget aan op 1 maart 2022, dan dient de opleiding of training dus te starten tussen 29 maart 2022 en 31 juli 2022. Op deze pagina vind je een tabel met tijdvakken en startdata die per tijdvak in aanmerking komen.

Het STAP-budget is bedoeld voor particulieren. Het is niet de bedoeling dat bedrijven gebruikmaken van de regeling. Als de cursus betaald wordt door je werkgever, betekent het dus dat je zelf, als particulier, voor een andere cursus of opleiding budget aan kan vragen!