Een ontplofte mailbox en een TO DO lijst zonder einde…

Klinkt dat herkenbaar? Aan het begin van een nieuwe werkweek neem je je voor om weg te werken wat er de week daarvoor is blijven liggen. Maar gedurende de week komen er allerlei dingen tussendoor, waardoor je TO DO lijst alleen maar langer wordt in plaats van korter. Een collega die om hulp vraagt, je leidinggevende met een spoedklusje, een taak die veel meer tijd kost dan je had bedacht. Ondertussen stroomt je mailbox verder vol, verlies je het overzicht en weet je niet meer waar je nou moet beginnen. Je voelt je gestrest en onrustig. 

cursus timemangement

....Je wil van dat vervelende gevoel af

Dan maar een keertje in de avond werken, of in het weekend. Dat gaat dan wel ten koste van je vrije tijd, maar als je je even kwaad maakt en je achterstand wegwerkt, lukt het daarna wel om bij te blijven. Of niet….? Je hebt steeds meer uurtjes nodig buiten werktijd. En tuurlijk geniet je van de vrije tijd die overblijft. Maar je gedachten dwalen ook vaak af naar wat je nog moet doen. En hoe gezellig je weekendactiviteiten ook zijn, stiekem hoop je ook dat het niet té lang duurt, zodat je nog een uurtje kan pakken om wat werk af te maken. 

Het kan ook anders!

Er zijn mensen die het wél lukt om grip te krijgen op hun werkzaamheden. Ook drukbezette mensen met veel verantwoordelijkheden en een uitgebreid takenpakket. Zij hebben:

√ een mailbox die op orde is

√ overzicht op hun taken

√ het lukt ze om zich aan hun agenda te houden, doordat ze weten hoe ze moeten omgaan met spoedklussen en onverwachte werkzaamheden

√ ze kunnen prioriteiten stellen

√ ze hebben grip op hun werk en ervaren daardoor een gevoel van rust

Dat betekent dat het mogelijk is. En dat het jou ook kan lukken! 

Maar hoe?

Het eerlijke antwoord....

Er zijn geen ‘hacks’ en ‘quick fixes’. Het kost moeite. En geduld. Maar dat is het wel waard!

Het verhaal van Evelien: 

“Ik heb jaren in loondienst gewerkt, waar ik aan meerdere projecten tegelijk werkte. Ik had geen gezin, had de tijd aan mezelf, maar ik had vaak een gehaast gevoel. Als het nodig was, en dat was het (te) vaak, gebruikte ik m’n avonden, weekenden en zelfs m’n nachten om alles gedaan te krijgen. Ik had al wel eens wat cursussen gevolgd over timemanagement. Sterker nog, ik heb in het kader van mijn loondienstbaan zelf lesstof geschreven over timemanagement. Dus ik ken de ‘klassieke’ modellen en theorieën hierover. Wat ik ben gaan doen is kijken naar wat mensen doen die hier goed in zijn. Hoe pakken zij het aan? En ik ben gaan uitproberen wat werkt voor mij. Dat heeft me zoveel gebracht! 

Voor mij kwam het moederschap ongeveer tegelijk met mijn stap naar het ondernemerschap. Als ik bij m’n zoontje ben, wil ik met mn volle aandacht bij hem zijn. Ik wil niet afgeleid worden door allerlei werkmailtjes en ik wil niet op de klok kijken in de hoop dat ik hem al bijna in bed kan leggen, zodat ik nog even snel wat werkdingen kan doen. Voor mij was dit dé motivatie om serieus aan de slag te gaan met persoonlijke effectiviteit.

Trello expert Evelien

Ik besteed nu minder tijd dan voorheen aan werk, maar het lukt me beter om gedaan te krijgen wat ik wil. En belangrijker, ik heb overzicht wat zorgt voor een stressvrij gevoel. Heus niet altijd, maar wel meestal. En dat is zo fijn om te ervaren. Dat gun ik anderen ook! En dat is precies waarom we deze cursus hebben gemaakt.”

Timemanagement & Trello

Daniëlle heeft een soortgelijke ervaring. Effectief omgaan met de tijd ging voor haar pas écht werken toen ze verschillende dingen met elkaar ging combineren en ging uitproberen wat voor haar werkt. Daarom is dat wat centraal staat in onze cursus: hoe maak je een systeem met spelregels dat werkt voor jóu? En, hoe houd je je daar vervolgens aan zodat je er blijvend van profiteert? 

Wij zijn ervan overtuigd dat het nodig is om een systeem en spelregels te hebben. Een systeem houdt in dat je bijvoorbeeld gebruik maakt van je agenda en een takenlijst. De spelregels zijn dat jij met jezelf afspreekt welke werkwijze of regels je gebruikt om het overzicht te houden in dat systeem. Om dit goed te laten werken moet het passen bij jou, dus daar ligt de focus. 

Het moeilijkste van een nieuwe gewoonte of manier van werken is niet om het te bedenken, maar om het vol te houden. Het is zonde als het tijdens de cursus heel goed werkt en je daarna weer terugvalt in oude gewoontes. Wij willen dat je het gevoel van overzicht en rust blijvend ervaart. Dat dit echt een omslagpunt is voor je. Uiteindelijk moet je dat zelf doen, maar wij geven je in de cursus zoveel mogelijk handvatten mee om dat te laten lukken. 

Klinkt dat goed? Schrijf je dan in voor onze cursus!

 

De vier thema's van de cursus

cursus timemagement inhoud dag 1

1

DAG 1: Timemanagement en jouw ideale situatie

We bespreken bekende modellen en methodes van timemanagement en gaan vooral ook naar jouw eigen situatie kijken. Hierdoor kan je herkennen welke (onderdelen van) methodes toepasbaar zijn voor jou.

 • Hét inzicht dat nodig is om prioriteiten te stellen
 • De drie-eenheid die de basis is voor een goed systeem
 • 2 acties die je structureel moet gaan doen om grip te krijgen op je mail en werkzaamheden én om die grip te houden

2

DAG 2: Je ideale systeem inrichten

Op basis van je bevindingen van dag 1 ga je een systeem inrichten, ofwel een werkwijze opstellen. Dit wordt je basis waar je steeds naar terug kan keren. Wij zijn zeer enthousiast over Trello als onderdeel van dat systeem, daarom staat deze sessie in het teken van Trello.

 • Structuur in je taken
 • Overzicht up-to-date houden
 • Privé versus werk
cursus timemagement inhoud dag 2
cursus timemagement inhoud dag 3

3

DAG 3: Trouw blijven aan je systeem

Hoe zorg je ervoor dat je de taken die je inplant ook daadwerkelijk gedaan krijgt? Hoe ga je ermee om als er onverwachte taken en spoedklussen tussendoor komen? Tijdens dag 3 leer je hoe je werkwijze je helpt om prioriteiten te stellen en overzicht te houden.

 

 • Omgaan met externe prikkels
 • Wat een nóg grotere afleider is dan externe prikkels en hoe je daarmee omgaat
 • Waarom je perfectionisme af moet leren

4

DAG 4: Optimaliseren

Deze cursus biedt je belangrijke handvatten, maar het échte werk komt erna: je systeem verder optimaliseren en zorgen dat je het niet laat verslonzen. In dag 4 leer je hoe je dit na de cursus zelf kan doen.

 

 • 3 tips om te zorgen dat je blijft werken met je nieuwe systeem, zodat je overzicht houdt en je mailbox leeg blijft
 • De beste aanpak om je werkwijze blijvend te optimaliseren, zodat je steeds de juiste prioriteiten kan stellen
 • Aandacht voor jouw specifieke vragen
cursus timemagement inhoud dag 3

Wat levert onze cursus je op?

Inzicht

In je eigen situatie en wat voor jou belangrijk is

Vertrouwen

Dat je een goed werkend systeem als basis hebt, waar je steeds op terug kan vallen

Rust

Omdat je grip hebt op je mail en taken en weet hoe jij prioriteiten stelt

Hoe zit de cursus in elkaar

Hoe zit de cursus in elkaar?

4 bijeenkomsten

Er zijn 4 digitale bijeenkomsten van een dagdeel (van 09.00 tot 13.00). In bijeenkomsten van een halve dag (in plaats van een hele dag) lukt het beter om de concentratie vast te houden. 

Toepassing tussendoor

Tussen de bijeenkomsten krijg je opdrachten mee om direct aan de slag te gaan. Voordeel van 4 bijeenkomsten is dat je vaker feedback krijgt en kort nadat je de opdrachten hebt uitgevoerd.

Persoonlijke aandacht

Doordat we de groepen klein houden is er ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen. Het maximale aantal is 10 deelnemers. 

 

Follow-up
na de cursus

Na de cursus ontvang je een overzicht met alle onderwerpen die behandeld zijn, zodat je een naslagwerk hebt. Daarnaast ontvang je nog 4x een bericht met tips en inspiratie om je te helpen je nieuwe systeem blijvend toe te passen.

Nog even dit….

Je bent tot hier gekomen met lezen, dat zegt wat! Blijkbaar heeft de cursus je interesse. Mogelijk twijfel je nog. Is dit wel het juiste moment? Heb je echt een cursus nodig of kan je het ook wel zonder input?

Wij geloven natuurlijk in deze cursus, anders zouden we die niet zo enthousiast aanbieden. Maar uiteindelijk ben jij degene die beslist of dit is wat jij nu nodig hebt. Om je te helpen bij de beslissing hebben we hieronder nog een keer op een rijtje gezet wat en voor wie de cursus wél is en wat en voor wie juist niet.

35

deze cursus is wel voor jou als je...

geen stress meer wil door een volle mailbox, een lange to do lijst en spoedklussen
deze cursus ziet als een startpunt om hier verandering in aan te brengen
van ons uitleg en praktische tips verwacht die toepasbaar zijn voor jou
je realiseert dat jij vervolgens zelf aan de slag moet om een blijvend effect te behalen
je committeert aan de cursus door de bijeenkomsten met aandacht te volgen en de opdrachten uit te voeren gebruik maakt van onze tips om hier na de cursus in door te pakken
wanneer is de cursus timemagement niets voor jou

deze cursus is niet voor jou als je …

X geen ruimte vrij kan maken om de cursus met volle aandacht te volgen
X verwacht dat het simpelweg volgen van de cursus genoeg is voor een blijvend effect
X als je niet daadwerkelijk aan de slag gaat met het geleerde in de cursus

Elke cursus heeft 4 online bijeenkomsten. Die zijn steeds op dinsdag van 09.00 tot 13.00. Je kan kiezen uit 5 verschillende startdata 

De cursusdata

Data training Timemanagement & Trello-2

Om de keuze nog makkelijker te maken:

Wij hanteren een niet goed, geld terug garantie*. Heb je actief meegedaan aan de (online) live bijeenkomsten, de opdrachten uitgevoerd en de principes toegepast en ben je niet onder de indruk van je resultaten? Stuur binnen 7 dagen na de bijeenkomst een mailtje naar info@think-outside.nl n ontvang je geld terug.

* dit geldt niet voor deelname met STAP-budget

 

Ja! Ik schrijf mij in voor de cursus Timemanament & Trello

  Ik schrijf me in voor de cursus met startdatum:

  en privacy verklaring

  Hoe werkt het-transparant

  Hoe werkt het?

  We hebben vaste data waarop we deze cursus organiseren. Die staan vermeld op deze pagina. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op deze pagina. Kies hier de startdatum van de cursus waar jij aan wil deelnemen. Je ontvangt dan direct een automatische bevestiging dat je inschrijving in goede orde is ontvangen.  Binnen 3 werkdagen ontvang je van ons per mail de factuur van € 799,- excl. btw en aanvullende informatie over de training. Vijf werkdagen voorafgaand aan de eerste bijeenkomst van de cursus ontvang je van ons een link om deel te nemen aan de online bijeenkomst. Deze link is voor alle dagen te gebruiken. Voor het gemak sturen we je een dag voor de volgende bijeenkomst nogmaals de link, zodat je die altijd makkelijk kan vinden in je mailbox. 💡 Let op: wil je deelnemen met een STAP-budget schrijf je dan in via Technicom. Lees hier meer over door te klikken op onderstaande button. Daar vind je ook informatie over wat STAP budget is en of jij daarvoor in aanmerking komt.
  Hoe werkt STAP-budget

  Heb je nog vragen? We beantwoorden ze hier ⬇️

  Het handigst is om ons dan even een mailtje te sturen op info@think-outside.nl (of via het contactformulier) om te vertellen om welke startdatum het gaat en welk dag je dan zou missen. Dan kunnen we kijken naar een passende oplossing. Als het om meer dan één bijeenkomst gaat is het handiger om een andere startdatum te kiezen.

  Nee, in principe niet. We werken met kleine groepen (maximaal 10 deelnemers) en het effect van de cursus bereiken we mede door de interactie van de groep tijdens de bijeenkomsten en de opdrachten waar je direct mee aan de slag gaat. Als je een sessie later terugkijkt is het effect veel minder dan als je live meedoet. We bieden wel een ‘hand-out’ van de onderwerpen die we behandelen, zodat je dat later nog kan bekijken.

  Het kan bij wijze van uitzondering gebeuren dat we een sessie opnemen als een deelnemer eenmalig niet aanwezig kan zijn. Dat zal dan in overleg zijn.

  De bijeekomsten zijn online via Microsoft Teams. Je ontvangt een link voor deelname. Er zijn in totaal 4 bijeenkomsten.

  Er zijn in totaal 4 bijeenkomsten. 4 weken achter elkaar is er steeds op dinsdagochtend een online bijeenkomst van 09.00 tot 13.00.

  De bijeenkomsten zijn steeds op dinsdag van 09.00 tot 13.00 uur.

  Reken gemiddeld op 2 uur in de week. Het zijn niet allemaal opdrachten. Het gaat er ook om meer bewustzijn te creëren in je handelingen en patronen. Dat kost je in principe niet meer tijd, alleen meer opmerkzaamheid om daar bewust op te letten.

  Tussen 2 bijeenkomsten krijg je opdrachten mee. Dat is niet bedoeld als huiswerk dat je uit moet werken. Het gaat er vooral om dat je je bewust wordt van je huidige patronen en gewoontes. Dat je gaat herkennen wat wel en niet voor je werkt. En dat je dat wat jou niet dient gaat vervangen door een systeem wat wel werkt. Het kost dus vooral aandacht en reflectie. Hoeveel tijd je daaraan kwijt bent is erg persoonlijk, maar reken gemiddeld op 2 uur per week, dus 8 uur in totaal.

  Dit proces zal ook na de cursus tijd vragen, totdat het een automatisme is geworden en het je juist tijd gaat opleveren!

  In de cursus leggen we uit dat timemanagement geen ‘one size fits all” is. Er zijn een aantal wereldwijd bekende modellen op dit gebied, om daar optimaal van te profiteren moet je de vertaalslag maken naar je eigen situatie. De keuzes die jij maakt zijn mede afhankelijk van de kenmerken van jouw werk en van jouz als persoon. In de cursus leren we je hoe je een systeem op kan zetten dat werkt voor jou, zodat dat staat na afloop van de cursus.

  Na de cursus is het aan jou om dat systeem daadwerkelijk te gaan gebruiken en ervan te profiteren. Wij geven je tijdens de cursus handvatten mee hoe je dat kan aanpakken en er zo structureel van kan profiteren, ook als de waan van de dag zich weer aandient.

  Voor ons allebei geldt dat we het ondernemer zijn combineren met het moederschap. Dat geeft aan de ene kant veel vrijheid, maar aan de andere kant is dat ook direct een valkuil: hoe werk je productief als er niet van buitenaf (door een werkgever) kaders en prioriteiten worden gesteld?

  Wij hebben beiden allerlei boeken gelezen en cursussen gevolgd die er zijn op dit gebied. En vooral, we hebben heel veel getest in de praktijk. En doen dat nog steeds. In de cursus nemen we je zeker mee in hoe wij het zelf aanpakken. Maar belangrijker nog: we leren je hoe je de modellen toe kan passen op je eigen situatie. Welke kenmerken in je eigen situatie zijn van belang om op te letten en hoe baseer je daar je keuzes op? Daar zijn wij inmiddels expert in.

  Als start-up is het van belang om te kijken wat voor aanbieders er al zijn en hoe je een verschil kan maken ten opzichte van het bestaande aanbod. Dat hebben wij dan ook gedaan.

  Wat wij zelf ervaren hebben in de cursussen die wij gevolgd hebben en wat we ook terughoren van deelnemers aan dat soort cursussen die wij daarover hebben gesproken, is dat het geleerde tijdens de cursus vaak lastig toepasbaar is in hun eigen praktijk. Het zijn veel standaard modellen, maar het maken van de vertaalslag naar de eigen situatie is lastig. Het effect van de cursus is daardoor van korte termijn. Wij behandelen zeker ook die modellen, want ze zijn wel echt nuttig. Maar we focussen vooral op de vertaalslag naar jouw eigen situatie. En, hoe je daar vervolgens een gewoonte van kan maken. Het langetermijn effect is uiteindelijk afhankelijk van jouzelf, maar we bieden je in onze cursussen alle handvatten die je nodig hebt om dat te laten slagen.

  We leren jou hoe jij dat kan doen! Wat er vaak terughoren over timemanagement cursussen is dat het tijdens de cursus duidelijk is, maar dat het in de praktijk lastig blijkt om toe te passen en het effect dan maar kort is.

  Wij focussen juist op hoe jij de tips en modellen passend kan maken voor jouw situatie. Niet door dat voor je uit te kauwen, maar door je te leren waar je op moet letten, zodat je dat zelf kan. Tijdens de cursus, maar ook in de toekomst.

  Dat doen we zeker. Wij geloven in een systeem met een agenda, mailbox en takenlijst. Alle drie deze onderdelen komen aan de orde in onze cursus.

  Wij geloven in de drietrapsraket uit het boek Grip van Rick Pastoor: e-mail, agend en takenlijst. In veel timemanagement cursussen komt het beersen van je e-mail uitgebreid aan de orde, maar je agenda en je takenlijst een stuk minder.

  Trello is een (gratis) tool, die je perfect kan inzetten als takenlijst. Wij staan er in deze cursus bij stil wat een takenlijst is en waar een goede takenlijst aan moet voldoen. Wij leggen dat uit aan de hand van Trello, omdat we fan zijn van deze tool vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de vele opties die het biedt. Maar je kan de principes ook toepassen op een tool die je zelf fijn vindt om mee te werken, zoals onenote, of Teams borden.

  Zeker! Ook als je Trello niet gebruikt of dat niet van plan bent is het onderdeel over de takenlijst nuttig. Wij geloven in de drietrapsraket uit het boek Grip van Rick Pastoor: e-mail, agenda en takenlijst. Wij gebruiken Trello als takenlijst, omdat het een gebruiksvriendelijke tool is die veel functionaliteiten heeft. Maar het gaat vooral om wat een takenlijst is en waar een goede takenlijst aan moet voldoen. Als jij daar een andere tool voor wil gebruiken kan je de tips daarop toepassen.

  De cursusprijs is €799 exclusief btw. Vaak zijn werkgevers bereid om te investeren in een cursus timemanagement. Als je dit via je werkgever kan doen, kunnen zij de btw terugvragen.

  Daarnaast komt deze cursus in aanmerking voor het STAP-budget. Omdat de kosten lager zijn dan €1.000 kan je deze cursus volledig vergoed krijgen en is het in feite een gratis cursus.

  Ben je niet bekend met het STAP-budget? Lees dan in deze FAQ’s de vragen door over het STAP-budget of kijk op onze pagina die helemaal gaat over het STAP-budget.

  Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek scholingskosten. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt kan hier gebruik van maken. Per persoon kun je dit budget één keer per jaar inzetten voor één opleiding of cursus. Het budget kan dus niet verspreid worden over meerdere opleidingen of cursussen. Een uitgebreide pagina met informatie over het STAP-budget vind je hier.

  De overheid heeft een selectie gemaakt van opleiders die hun cursussen en opleidingen mogen aanbieden voor het STAP-budget. Technicom is één van die erkende opleiders. Wij (Think Outside) voeren deze cursus uit onder de vlag van Technicom. Om het proces van budget-aanvraag en – toekenning goed te laten verlopen, gaat de inschrijving via Technicom. Via deze link kom je direct in de inschrijfmodule van Technicom.

  Meer antwoorden op vragen rondom het STAP-budget vind je op onze pagina over het STAP-budget

  Als je (actief) mee hebt gedaan aan alle vier de online bijeenkomsten en je hebt de principes die we leren uitgeprobeerd in de praktijk, dan kan je je geld terugvragen als je daar niet tevreden over bent. Als je binnen 7 dagen na de laatste bijeenkomst een mail aan ons stuurt waar je niet tevreden over bent, dan ontvang je het bedrag van de cursusprijs weer terug.

  Let op: dit geldt niet voor deelname via het STAP-budget. De financiering hiervan loopt via het UWV en er is geen regeling om dat budget weer terug te storten.

  Dat ligt eraan wat je daaronder verstaat. De cursus is online, dus je moet in staat zijn om een online ‘overleg’ bij te kunnen wonen via Microsoft Teams.

  In de cursus zelf richten wij ons op de ‘drietrapsraket’ van mail, agenda en takenlijst. Het heeft grote voordelen om daar digitale tools voor te gebruiken (voor mail is dat een gegeven) en daar richten we ons ook op tijdens de cursus. Maar het is mogelijk om te kiezen voor analoge alternatieven.